Η ελληνική κυβέρνηση αγνόησε την επιστολή Έτινγκερ και δεν έχει αποστείλει καμία απάντηση στον αρμόδιο για τις τ��λεπικοινωνίες Επίτροπο εδώ και τέσσερις μήνες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου !


Νωρίτερα υπήρξε η πληροφόρηση πως η Κομισιόν, μέχρι στιγμής δεν έλαβε από την ελληνική κυβέρνηση “ικανοποιητικές απαντήσεις” στην προδικαστική επιστολή του επιτρόπου Έτινγκερ στο πλαίσιο έρευνας της Κομισιόν για το θέμα της “απόσυρσης φάσματος” από το εύρος των τηλεοπτικών συχνοτήτων που προηγουμένως είχαν αποδοθεί προς εκμετάλλευση στην DIGEA, ούτε και σε σχέση με τα ερωτήματα που ο Επίτροπος έθεσε για την ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών στην χώρα.


Όπως διευκρινίστηκε στο star. gr η κυβέρνηση δεν απέστειλε καμία επίσημη απάντηση και πως η φράση “δεν λάβαμε ικανοποιητικές απαντήσεις” σημαίνει στην πράξη “δεν μας έχουν απαντήσει καν”.


Σύμφωνα με την Κομισιόν, η επιστολή ήταν το πρώτο στάδιο της διαδικασίας ελέγχου και παραπομπής της χώρας για παράβαση του κοινοτικού δικαίου και όχι, όπως διευκρίνισε, απλά μια επιστολή και σημείωσε ότι το επόμενο στάδιο πριν από την παραπομπή είναι η αποστολή του εγγράφου της λεγόμενης “αιτιολογημένης γνώμης”.


Πηγές της Κομισιόν επισημαίνουν ότι η απόσυρση φάσματος και η ανεξαρτησία των ρυθμιστικών αρχών - ΕΣΡ και Eπιτροπής Tηλεπικοινωνιών, είναι ένα μόνο θέμα από τα πολλά που η Κομισιόν εξετάζει στην Ελλάδα σε σχέση με το τηλεοπτικό τοπίο, δεν έχουν σχέση με τον επίμαχο πλειστηριασμό και αποτελούν από μόνα τους εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα.