Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος εξέδωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σχετικά με δημοσιεύματα τα οποία τον εμπλέκουν στο ζήτημα της έρευνας για τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.


Με αφορμή συγκεκριμένα σημερινά δημοσιεύματα τα οποία χαρακτηρίζει «παραληρηματικού τύπου», ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει:


1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.


2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.


3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.


«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξ�� από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους» επισημαίνει ο κ. Στουρνάρας και προειδοποιεί:


«Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις».

Να σημειωθεί ότι ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε και η σύζυγος του κ. Στουρνάρα.