Ως ήττα του Αλέξη Τσίπρα, που ενισχύει τον Γιάννη Στουρνάρα ερμηνεύει το Bloomberg τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της Attica Bank.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο κ. Στουρνάρας -πρώην υπουργός Οικονομικών- απείλησε ότι θα επιβάλλει επίτροπο στην Attica Bank αν δεν διοριζόταν ο υποψήφιος του στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
Η κίνηση αυτή αναστάτωσε την κυβέρνηση, η οποία βλέπει την Attica «ως όχημα για επιρροή στον χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς αποτελεί την μοναδική τράπεζα που δεν βρίσκεται υπό την άμεση εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».
«Υπό την απειλή Στουρνάρα, το διοικητικό συμβούλιο της Attica ενέκρινε την Τρίτη τον διορισμό του κ. Πανταλάκη ως νέου CEO της τράπεζας, ενισχύοντας την θέση του διοικητή της ΤτΕ ο οποίος έχει κατά το παρελθόν αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα σε πολλά θέματα, από την φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί μέχρι και τους χειρισμούς του με τους πιστωτές» τονίζει το Bloomberg.
«Υπάρχει ένας ψυχρός πόλεμος ανάμεσα στους δύο άνδρες που κατά καιρούς ξεσπά σε αψιμαχίες» σχολίασε ο Αριστείδης Χατζής, καθηγητής νομικής και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
«Στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση υπάρχουν πολλές φωνές που θέλουν την απομάκρυνση Στουρνάρα, αλλά η ηγεσία καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να το πετύχει αυτό λόγω της στήριξης που έχει ο διοικητής της ΤτΕ από την ΕΚΤ» πρόσθεσε ο ίδιος.