Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απάντησε στον δήμαρχο της Λέσβου Σπύρο Γαληνό που είπε πως στελέχη της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής υποδαυλίζουν τα επεισόδια στο νησί.
«Η κυβέρνηση και ο δήμαρχος θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα υπαρκτά προβλήματα που παρουσιάζει η κατάσταση στη Λέσβο και βρίσκουν διάφορες αιτίες να μας αποδίδουν και παρουσιάζουν ως αντιπαράθεση αυτή την κριτική ευθύνης που κάνουμε» είπε ο βουλευτής της ��Δ στον Σκάι, υποστηρίζοντας ότι «προσπαθούν να αποποιηθούν τις δικές τους ευθύνες».
Όπως εξήγησε, πριν από 2,5 μήνες έγινε μια μεγάλη λαϊκή συνέλευση στη Μόρια όπου είναι το hotspot, «στην οποία παρευρέθηκα και εγώ, όπως και ο δήμαρχος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».
«Εξεδόθη ομόφωνα ψήφισμα για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε. Μεταξύ αυτών ήταν μια επίσκεψη των φορέων με τους συναρμόδιους υπουργούς. Αυτό δεν έγινε ποτέ και σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι κάτοικοι της Μόριας ξεσηκώθηκαν και έκαναν μια πορεία. Εγώ ως όφειλα συμπαραστάθηκα, γιατί οι κύριοι αυτοί υπονόμευσαν το ψήφισμα» είπε ο κ. Αθανασίου.
«Εμείς ψηφίσαμε τον αντιρατσιστικό νόμο, εγώ συγκεκριμένα ήμουν εισηγητής. Να μην προσπαθούν να μας ταυτίσουν με ρατσιστικές πράξεις» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.