Σφοδρή συνεχίζει να είναι η πολιτική αντιπαράθεση μεταξυ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα των αδειών μετά τις καθημερινές αποκαλύψεις για τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.
«Βόμβα» έριξε σήμερα στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημουλης κατά υπουργών που διατηρουν φιλικές σχέσεις ή κουμπαριές με τον επιχειρηματ��α.
Ταυτόχρονα κράτησε αποστάσεις από την Αλέξη Τσίπα και τον στενό του συνεργάτη Νικό Παππά, υποστηρίζοντας πως ακόμη και εάν πληρώσει την πρώτη δόση, εάν δεν καλύπτεται από το πόθεν έσχες, πρέπει να εκπέσει.

Οι αποκαλυψεις ξεχειλιζουν το ποτηρι στο εσωτερικο του κόμματος και οι διαφοροποιησεις για τους χειρισμους με τις αδειες με αφορμή τον Καλογριτσα πληθαίνουν.
«Έχω προβληματισμούς σχετικά με τον τρόπο που έγιναν οι έλεγχοι και με την τελική κατάληξη που κατά την γνώμη απαιτεί την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ενώ ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας παραδέχθηκ�� ότι δεν έγινε από την επιτροπή ουσιαστικός έλεγχος της δήλωσης πόθεν έσχες!
Λίγη ώρα αργότερα ο Βασίλης Τσίρκας αναγκάστηκε να στείλει διορθωτική δήλωση ακολουθώντας τα βήματα του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρήκε σήμερα νέα γραμμή άμυνας, αφού η χθεσινή του δήλωση περί ποινικών ευθυνών δυσαρέστησε ιδιαίτερα το Μαξίμου.
«Εδώ υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια να πέσει η κυβέρνηση. Αυτή είναι η όλη ουσία. Η θα καταργηθεί η ιστορία των δανειοδοτήσεων, ή θα πέσει η κυβέρνηση» δήλωσε στον Real Fm και στον Ν. Χαζηνικολάου ο υπουργός Εσωτερικών.
Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων και στη Βουλή ενώ στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν διαφοροποιηθεί στο θέμα του τηλεοπτικού διαγωνισμού, όπως ο Γιώργος Δημαράς.
«Σιγά μην αρέσουν στον Δημαρά οι ιδιωτικοποιήσεις. Η καρέκλα σας αρέσει. Απλά σας αρέσουν κ. Δημαρά τα πέντε χιλιάρικα ευρώ που παίρνετε. Ο Καλογρίτσας ήταν πιο μάγκας, έδωσε τουλάχιστον εκατομμύρια» ήταν η προσωπική αιχμή που του απηύθυνε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αιχμηρός προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Πώς να πάτε κύριοι στο λαό. Πώς να το πάτε στα κανάλια, που τον αποστόμωσαν η Ευαγγελία Τσικρίκα και η Ειρήνη Σαββοπούλου;».