«Τα πραγματικά γεγονότα έχουν οδηγήσει τη ΝΔ να πει ότι ο διαγωνισμός έχει καταργηθεί εκ τοις πράγμασι» δήλωσε σήμερα η Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη, σχετικά με τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για τις τηλεοπτικές άδειες.
Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «η κυβέρνηση μέσα σε δύο ημέρες διενήργησε το πόθεν έσχες από 5μελή επιτροπή και ο κ. Κρέτσος επιβεβαίωσε τους οριστικούς υπερθεματιστές. Δεν μπορεί να γίνει πολιτικός έλεγχος, παρά μόνο από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Εδώ μιλάμε για ένα σκάνδαλο που πλήττει τη ζωή του τόπου, το οποίο θα έπρεπε να διαλευκανθεί. Εκτός από τον τρόπο που διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, όλο αυτό συνδέεται με ένα άλλο σκάνδαλο, αυτό της Τράπεζας Αττικής. Εμείς, από τον Φεβρουάριο έχουμε αναδείξει το πρόβλημα, με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας, με ερωτήσεις, παρεμβάσεις, με αυτό το πιστωτικό άνοιγμα. Θα έρθει σύντομα και το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας και ως γνωστό προκύπτουν πολλά στοιχεία που πρέπει να διαλευκανθούν».
Η Συντονιστής της ΝΔ ανέφερε ακόμα: «Υπάρχουν βαριές σκιές και το ζήτημα πρέπει να το διερευνήσει η Δικαιοσύνη. Βλέποντας τον τρόπο που διενεργήθηκε το πόθεν έσχες, ο ίδιος ο πρόεδρος της 5μελούς επιτροπής να μην χρησιμοποιούμε τον όρο αυτό καθώς είναι πολύ βαρύς. Υπάρχουν εγκληματικές παραλείψεις, ζητήματα παράβασης καθήκοντος, αλλά ενδεχομένως υπάρχουν και κακουργηματικές πράξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες και για την υπογραφή των πρακτικών, αλλά και του γενικού γραμματέα και πρέπ��ι η Δικαιοσύνη να τα διερευνήσει. Εμείς αναζητούμε τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες είναι εξόφθαλμες και πρέπει να αναδειχτούν, γιατί είναι ένα θέμα που αφορά τη Δημοκρατία».
Σχετικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Επικρατείας, τόνισε: «Σε αυτή την φάση δεν υπάρχει ζήτημα κλιμάκωσης. Ζητάμε τη διαλεύκανση και να έρθει ο κ. Παππάς στην Επιτροπή της Βουλής. Αν δεν συνομολογήσουν όλοι για την κλήτευση αυτή, τότε πρέπει να προχωρήσουμε στο ζήτημα της κλιμάκωσης. Δεν υπάρχει αντιπαράθεση ή κόντρα. Εδώ μιλάμε για δόλιες ενέργειες, για εγκληματικές παραλείψεις, για δάνεια που δόθηκαν με περίεργο τρόπο. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και εμείς ως αντιπολίτευση να υπερασπιστούμε τους θεσμούς, το Σύνταγμα και τη νομιμότητα».
Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε επίσης: «Όπως έχει φανεί δημόσια, ο διαγωνισμός έγινε με διαπλοκή με το τραπεζικό σύστημα, με τους υπουργούς. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει καταρρεύσει και καλύτερα είναι να μην μιλάνε πλέον και να πετάνε το μπαλάκι στους άλλους και τελικά ας καταθέσουν τη δική τους υπερασπιστική γραμμή. Το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο, δεν ενεπλάκη στον διαγωνισμό».