​Τη σταθερή θέση της ΝΔ για την ανάγκη να διασφαλιστούν «η πολυφωνία, η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του ΕΣΡ, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος που σημαίνει πολλά κανάλια και όχι ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την κυβέρνηση μόνο σε 4» επανέλαβε ο πρόεδρος της κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκ��ς, σε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο να χάνουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε αυθαίρετα τον περιορισμό των αδειών σε 4, διαμορφώνοντας ολιγοπώλιο στην ενημέρωση».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε «προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για το πώς αντιμετωπίζει η ΕΣΗΕΑ το ζήτημα που έχει προκύψει με την εφαρμογή του "νόμου Παππά" και τις επιπτώσεις του από το προβλεπόμενο, -από τον εν λόγω νόμο και την κυβέρνηση-, κλείσιμο των καναλιών με την εργασία των δημοσιογράφων».
Στη ΝΔ υπογραμμίζουν ότι η θέση του κόμματος κωδικοποιείται ως εξής: περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα κανάλια, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.