​Την πρόθεσή του να συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για το σχηματισμό ενός νέου φορέα που θα καλύψει το κενό του λεγόμενου Κέντρου επανέλαβε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, αν και δε δίστασε να αποδώσει τις ευθύνες για το ναυάγιο στο ΠΑΣΟΚ.

Παρ’ όλ’ αυτά, κάλεσε την κυρία Γεννηματά να δώσουν στις 20 Σεπτεμβρίου κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία «θα παρουσιάσει ο καθένας τις θέσεις του για το νέο εγχείρημα, το οποίο θα πρέπει να είναι ένα νέο μεταρρυθμιστικό εκσυγχρονιστικό κέντρο και όχι φορέας της κεντροαριστεράς».

«Από εκείνη τη μέρα και μετά θα μπούμε σε μια προεκλογική διαδικασία που θα καταλήξει στην εκλογή του νέου αρχηγού. Το μικρό Π��τάμι θυσιάζεται στην δημιουργία κάτι νέου αλλά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στο παλιό», είπε.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού απέκλεισε την προεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ, χαρακτηρίζοντάς την «ένα βαθιά συντηρητικό κόμμα, παρά τις προσπάθειες του κ. Μητσοτάκη», δεν απέκλεισε όμως μια μετεκλογική συνεργασία.

Όσο για τα αγκάθια που υπάρχουν στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ – Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι ένα από αυτά και ότι «η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρότασή της για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης περιλαμβάνει και τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».