​Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μια ιδιαίτερη συνομιλία με τη χρυσή Ολυμπιονίκη στη Σκοποβολή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Άννα Κορακάκη κατά της διάρκεια της υποδοχής στο Μαξίμου των αθλητών που πήγαν στο Ρίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τα είπε για αρκετή ώρα με την χρυσή Ολυμπιονίκη και τον πατέρα της που είναι προπονητής της! Μάλιστα, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης προπονήθηκε σε μια παράγκα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σβήσουμε από τη μνήμη μας ώστε να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για τις επόμενες γενιές.

«Τι έγινε εκεί στη Δράμα; Ο δήμος γιατί γκρέμισε την παράγκα;», ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πατέρα και προπονητή της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Τάσος Κορακάκης.

«Δεν είμαστε χαρούμενοι ούτε υπερήφανοι για το γεγονός η Άννα προπονούνταν σε μια παράγκα. Αλλά όμως αυτό δεν πρέπει να το σβήσουμε από τη μνήμη μας και αυτό πρέπ��ι να μας θυμίζει ότι πρέπει να συμβάλλουμε περισσότερο στον αθλητισμό και όχι μόνο στον πρωταθλητισμό. Δηλαδή στα παιδιά που θα κάνουν αύριο αυτό που έκανε η Άννα μέχρι χθες. Δεν μου άρεσε αυτό που έκανε ο δήμος», είπε ο πρωθυπουργός. «Εννοείτε το σκοπευτήριο», τόνισε η Άννα Κορακάκη.

«Αρκεί από εδώ και μετά να γίνει κάτι καλό…», συμπλήρωσε ο πατέρας της Άννας Κορακάκη. «Το να κάνουμε κάτι καλό είναι ευχή. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη όμως. Και για να το κάνουμε πράξη πρέπει να υπάρχει βούληση να στηριχθεί ο αθλητισμός, ο μαζικός αθλητισμός, οι ομοσπονδίες. Αλλά νομίζω ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό.

Η δική μου άποψη είναι ότι πρέπει να βρούμε τον τρόπο όχι μόνο να αυξήσουμε τις δαπάνες που δίνουμε γ��α τον αθλητισμό αλλά και να καθαρίσουμε τα κυκλώματα στον αθλητισμό» ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός. «Αυτό είναι κάτι που δεν αφορά οικονομία ή έξοδα», συμπλήρωσε η Άννα Κορακάκη.