Στο χωριό του, το Αθαμάνιο της Άρτας, βρέθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την πλατεία του χωριού που απολάμβανε τα ανέμελα παιδικά του χρόνια και ξαναβρέθηκε με τους συγχωριανούς του, οι οποίοι υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα το δικό τους παιδί που έγινε πρωθυπουργός της Ελλάδας.

tsipras_athamanio3.jpg
Ο ίδιος, χαιρέτησε με χαμόγελο παλαιούς γνωστούς και φίλους, ενώ φαινόταν από τις μ��τιές του πως στο μυαλό του στριφογύριζαν οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας.

tsipras_athamanio2.jpg
Ο κ. Τσίπρας έδωσε το παρών και στο τοπικό πανηγύρι και μάλιστα χόρεψε τον παραδοσιακό χορό «καγκελάρι», τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του, που είναι ο ιερέας του χωριού!

Μαζί του χόρεψε σχεδόν το μισό χωριό, ενώ η συνέχεια είχε νόστιμο φαγητό και τσουγκρίσματα με ευχές!

* Το «Καγκελάρι» ή «Καγκελάρης» Παπαδατών Πρεβέζης χορεύεται πάνω σ’ ένα τραγούδι, χωρίς ενόργανη συνοδεία που το εκτελουν οι άντρες και οι γυναίκες χορευτές. Την ονομασία του την οφείλει ή στη λέξη κάγκελο, επειδή οι χορευτ��ς είναι τοποθετημένοι και συνδεμένοι όπως τα κάγκελα ή στα καγκέλια ή καγκελίσματα, τα διπλώματα του κύκλου που κάνουν οι χορευτές. Κατά τη διάρκεια του χορού, ο πρώτος του χορού, γυρνά αριστερά, δημιουργώντας έτσι ένα δεύτερο, μικρότερο κύκλο. Το σφιχτό πιάσιμο των χεριών και τα έντεχνα στριφογυρίσματα επινοήθηκαν στα χρόνια της σκλαβιάς, για να ανταλλάσουν οι Ηπειρώτες κάποια μηνύματα και πληροφορίες, χωρίς να παίρνουν είδηση οι Τούρκοι.

* Το βίντεο είναι από το περυσινό πανηγύρι