​Την είδηση για τον φορολογικό έλεγχο στον πρόεδρο του ομίλου «Σκάι» Γ. Αλαφούζο και τη δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων σχολίασε η ΝΔ με ανακοίνωσή του Γραφείου Τύπου του κόμματος.
Η Νέας Δημοκρατία αναφέρει στην ανακοίνωση:
«Είναι γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται όλες τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της. Αυτό ισχύει και για την παραγγελία που αφορά ��τον ιδιοκτήτη του “ΣΚΑΪ” κ. Γιάννη Αλαφούζο.
Ο έλεγχος πρέπει να γίνει.
Ταυτόχρονα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό επίκειται, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η χορήγηση αδειών στους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Και, βέβαια, είναι καλά γνωστό ότι στο πεδίο αυτό οι έως τώρα χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης της ενημέρωσης.
Κατά συνέπεια, οι μεθοδεύσεις της και η χρονική συγκυρία δημιουργούν εύλογο προβληματισμό».
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας δεν πέρασε αδιάφορη στον ΣΥΡΙΖΑ, που εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι "η ΝΔ και η ηγεσία της είναι ιστορ��κά υπόλογοι, για τη χρόνια και σκόπιμη αδράνεια που οδήγησε στην πολυεπίπεδη ανομία του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Δυστυχώς με κάθε αφορμή θυμίζει στο λαό ότι εναντιώνεται στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αντί να προσπαθεί να δημιουργεί κλίμα και να βάζει διαρκώς εμπόδια, ας κάνει έστω και τώρα αυτοκριτική".