Νέα κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας ασκεί η ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά την επίθεση στον δήμαρχο Περάματος.
«Η Νέα Δημοκρατία, σταθερή στις αρχές της εναντίον της βίας, καταδικάζει την επίθεση, που δέχθηκε από περιθωριακά στοιχεία, ο Δήμαρχος Περάματος κ. Ιωάννης Λαγουδάκης, κατά την επίσκεψή του στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, καθώς και τους βανδαλισμούς στους οπ��ίους προέβησαν κατά την εισβολή τους στο χώρο» αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σχετικά με την στάση της κυβέρνησης, προσθέτει όμως:
«Η Κυβέρνηση, η οποία κωφεύει στις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας, ας ακούσει έστω τη φωνή του Δήμου, που επισημαίνει ότι “είναι αδιανόητο τέτοιες πράξεις βίας και ανομίας να παραμένουν ατιμώρητες” και τονίζει ότι “είναι επιτακτική ανάγκη να θωρακιστεί η ασφάλεια των πολιτών”.
Η έξαρση της βίας, οι αλλεπάλληλες επιθέσεις και οι βανδαλισμοί σε Πανεπιστήμια, Ιερούς Ναούς και πολιτιστικούς χώρους, δεν αφήνουν πλέον κανένα άλλοθι αδράνειας και ανοχής στον αρμόδιο Υπουργό και στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».