​Την απόφασή της να μη συμμετάσχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες για την αναθεώρηση του συντάγματος έκανε γνωστή με ανακοίνωσή της η ΝΔ μετά και από τις προτάσεις που διατύπωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

«Αν πραγματικά ο κ. Τσίπρας ήθελε ένα νέο Σύνταγμα σε μια νέα Ελλάδα θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συναινετικό καθορισμό όσο το δυνατόν περισσότερων άρθρων προς αναθεώρηση, ώστε ο λαός με την ψήφο του να αποφασίσει στις εκλογές το περιεχόμενο των αλλαγών που απαιτούνται. Αντί γι’ αυτό επιλέγει, προσπαθώντας να δραπετεύσει απ’ την σκληρή πραγματικότητα, μια αέναη διαβούλευση και επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να ξεφύγει απ’ την βαθιά απομόνωση στην οποία βρίσκεται εξαιτίας της αποτυχημένης πολιτικής του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ και καταλήγει:

«Κάποια ψήγματα επιμέρους προτάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρον χάνονται στο κρεσέντο της ανευθυνότητας και του συνταγματικού λαϊκισμού. Η ΝΔ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε προσχηματικές και ανούσιες διαδικασίες και θα τοποθετηθεί με υπευθυνότητα όταν ο κ. Τσίπρας εκκινήσει την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος στη Βουλή των Ελλήνων».

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για την Συνταγματική Αναθεώρηση