Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την αναφορά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού σε προοδευτική διακυβέρνηση με αφορμή τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης.

«Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χθες είπε ξεκάθαρα: μην επιτρέψετε στη ΝΔ να γίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση, οι μάσκες έπεσαν» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να βρει συμμάχους που «δείχνει ότι είναι σε απόγνωση».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτο��ργεί ως δεύτερο κόμμα και μ’ αυτό το δεδομένο προσπαθεί να συντάξει ένα μέτωπο για να βρει μια σανίδα σωτηρίας» είπε ο κ. Χατζηδάκης, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση «με όλες αυτές τις μεθοδεύσεις βεβαιώνει ότι έχει προσχωρήσει στη λογική των πρόωρων εκλογών που δήθεν καταγγέλλει».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε βέλη στην κυβέρνηση και για το θέμα με την νέα αναβολή στην υπόθεση της Siemens: «Η Εισαγγελία κατηγορεί το ΥΠΕΞ, το ΥΠΕΞ την Εισαγγελία και η κυβέρνηση κατηγορεί τους πάντες ξεχνώντας ότι αυτή κυβερνά 18 μήνες. Είναι κυβέρνηση τροχονόμος; Έχει απλά το δικαίωμα να αιφνιδιάζεται και να καταγγέλλει;».