«Πολύ επιτυχημένη και πολύ καλά σχεδιασμένη» χαρακτήρισε τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια με στόχο την εξάρθρωση κυκλωμάτων ναρκωτικών ο Νίκος Τόσκας.

«Ήταν προϊόν σχεδιασμού και συλλογής πληροφοριών αρκετών μηνών. Ήταν μια επιχείρηση που -απ' ό,τι λένε οι αστυνομικοί- είχε να γίνει 30 χρόνια στην περιοχή αυτή. Εξαρθρώθηκε αυτή η ομάδα στην οποία συμμετείχαν όχι μικροδιακινητές αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι κάτι σοβαρότερο» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στο Πρακτορείο 104,9 FM.

Όπως είπε ο ίδιος, η επιχείρηση έγινε από περίπου 65 αστυνομικούς και δεν έγινε αντιληπτή ως την ολοκλήρωσή της, «γιατί έτσι, χειρουργικά πρέπει να γίνονται αυτές οι επιχειρήσεις».

Σε ό,τι αφορά την περιοχή των Εξαρχείων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι «επί πολλές δεκαετίες, εκεί τα προβλήματα θάβονταν κάτω από το χαλί» και πρόσθεσε: «Ήταν ένας χώρος, όπου οι διάφορες κυβέρνησης έσπρωχναν τα διάφορα ζητήματα, έσπρωχναν την αδιαφορία τους και άφηναν να εξελιχθούν καταστάσεις ανεπίτρεπτες εκεί πέρα».