Απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπουτης ΝΔ Γ. Κουμουτσάκο σχετικά με τις δηλώσεις του για τον εκλογικό νόμο και τα όσα είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης για το ενδεχόμενο να ψηφιστεί και από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του.

«Η στάση της ΝΔ απέναντι στον εκλογικό νόμο φανερώνει την άποψή της για τη δημοκρατία και την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης. Φαίνεται ότι οι θεμελιωτές του πελατειακού κράτους των ημετέρων και των βαφτιστηριών, του δικομματικού καρτέλ εξουσίας, οι εχθροί της κοινωνικής λογοδοσίας, φοβούνται τις θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού των θεσμών, της δημόσιας διοίκησης και του κράτους. Δεν θα τους περάσει, ούτε στην περίπτωση του εκλογικού νόμου» αναφέρει απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

«Πέρα από τα ζητήματα δημοκρατίας, βέβαια, η στάση της ΝΔ δείχνει και κάτι άλλο: Πόσο αισιόδοξος είναι ο κ. Μητσοτάκης για την επίδοση του κόμματός του στις επόμενες εκλογές. Αλλά ως προς αυτό, του συνιστούμε υπομονή. Θα έχει χρόνο μέχρι το 2019 να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο. Όσο για τα περί Χρυσής Αυγής, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να απαντήσουμε στους μέχρι πρότινος ομοϊδεάτες του κ. Μπαλτάκου και του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη» καταλήγει η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.