Ανακάλεσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης την τροπολογία του Βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, σχετικά με τη νομιμοποίηση του εθίμου του πασχαλινού ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο της Χίου.
Η τροπολογία είχε ενταχθεί στο σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση στο ελληνικό Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων.
Εντύπωση προκαλεί ότι ο κ. Σταθάκης την απέσυρε παρότι υ��ήρχε θετική ισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής!
Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ολομέλεια ότι στη συγκεκριμένη διάταξη η έννοια του εθίμου και η διαδικασία για τους όρους διεξαγωγής που προβλέπει ως μόνο κριτήριο την επανάληψη από γενιά σε γενιά χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και θα επανέλθει για το ζήτημα με άλλο νομοθέτημα.
Ο κ. Σταθάκης απέσυρε πάντως και τη διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 28, η οποία αφορά την ευθύνη των μελών των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων. Όπως τόνισε, οι έννοιες του δόλου και της αμέλειας είναι ασαφείς και χρειάζονται επεξεργασία, μετά την οπ��ία η διάταξη θα επανέλθει, επίσης με άλλο νόμο.