Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τουρισμό ασκούν με κοινή δήλωσή τους η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη και η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού Φωτεινή Αραμπατζή, κάνοντας λόγο για ανησυχητικά μηνύματα για πτωτική τάση, με αφορμή τα στο��χεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας για μείωση κατά 5.3% στις αφίξεις, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2016.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη και η Φωτεινή Αραμπατζή δήλωσαν συγκεκριμένα:
«Ολοένα και πιο ανησυχητικά είναι τα μηνύματα για την πτωτική τάση του ελληνικού τουρισμού στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Μετά την καθοδική πορεία του πρώτου τριμήνου του 2016, τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας, καταδεικνύουν δυστυχώς ότι και ο Απρίλιος βαίνει σημαντικά μειούμενος.
Την ίδια στιγμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή αποκαλύπτουν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ο κύκλος εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών και υπηρεσιών κρατήσεων σημείωσε μείωση.
Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και μήνες, προειδοποιεί ότι η πολιτική ανεπάρκεια και αδράνεια, που επιδεικνύει η παρούσα Κυβέρνηση, βλάπτει σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό.
Πίσω από τα ευχολόγια και τα "στοιχήματα" των Κυβερνώντων για την θωράκιση και ισχυροποίηση του ελληνικού ��ουριστικού προϊόντος, ορθώνονται τα επίσημα νούμερα και οι αριθμοί, ως αδιάψευστοι μάρτυρες της αποτυχημένης τουριστικής πολιτικής της Κυβέρνησης.
Μιας Κυβέρνησης, η οποία το μόνο, που έχει να ε��ιδείξει είναι η βαριά υπερφορολόγηση της τουριστικής επιχειρηματικότητας».