Τον Άγγλο ευρωσκεπτικιστή και υπέρμαχο του Brexit Ν. Φάρατζ σχολίασε αρνητικά ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook.
Αφορμή η αφίσα Φάρατζ υπέρ του Brexit στην οποία απεικονίζεται η… γέφυρα Ρίο-Αντίρριο σε αντιδιαστολή με τις 35 εκατομμύρια λακούβες της Μ. Βρετανίας και την επισήμανση ότι «τα λεφτά σου ξοδεύονται σε γέφυρες σαν αυτή στην Ελλάδα»!
fb stavros laikismos.png

Έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης:
«Ο λαϊκισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των δικών μας πολιτικών, ούτε καν των Βαλκάνιων ή των «ανατολικών και νοτίων». Διαπρέπουν συχνά και οι αριστοκράτες -κατά τα άλλα- Βρετανοί. Κάπως έτσι -με την αφίσα που βλέπετε- θέλει να πάρει το δημοψήφισμα ο Farage, ο Johnson και η παρέα του Brexit. Κάπως έτσι, με μπαρούφες, φόβο και διχαστικά μηνύματα, τρέφονται ακραίοι και σκοταδιστές και τύποι όπως ο Mair αλαφιάζονται και σκοτώνουν για τη «Βρετανία Πρώτα».
Στον επόμενο «δικό μας» δημοψήφισμα να θυμίσουμε στους εγχώριους λαϊκιστές -συμμάχους του Farage, για να μην ξεχνιόμαστε- να συγκρίνουν τις λακκούβες στην Ιερά Οδό και την Πειραιώς με το υπό κατασκευή τούνελ που θα περνάει κάτω από τον Τάμεση (700 εκ. λίρες η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων).
Λαϊκιστές όλου του κόσμου αυτoγελοιοποιηθείτε».