Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη και στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, σχετικά με τις προσλήψεις στα κέντρα υποδοχής των προσφύγων.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο Facebook υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποκλείεται από τις 2.297 προσλήψεις μέσω του ΟΑΕΔ για τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων, ενώ στην εν λόγω περιφέρεια υπάρχουν τρία κέντρα υποδοχής.

bako2_1.jpg

Από την πλευρά της η κ. Αντωνοπούλου έσπευσε να απαντήσει με δελτίο Τύπου, στο οποίο διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας ότι : «Δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης».

Ακόμα αναφέρει τα εξής : «Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση».

Στην επίθεση της κ. Αντωνοπόλου ο κύριος Μπακογίαννης απάντησε με νέο σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας για «δράμα» της υπουργού , ενώ παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να την ξεναγήσει στα κέντρα φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να «αντιληφθεί πλήρως το πρόβλημα».

bako1_3.jpg