Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του euroworking group στην οποία διαβάστηκε η θετική εισήγηση της Κομισιόν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την καταβολή της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου.

Πηγή της ευρωζώνης έκανε λόγο για «τους τελευταίους ελέγχους πριν την απογείωση» και ότι «υπάρχουν κάποια μικρά ζητήματα που ακόμα δεν έχουν γίνει, όμως υπάρχει η βεβαιότητα πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι αύριο την ώρα του γεύματος» σημειώνοντας πως «αν αυτό δεν συμβεί υπάρχει και το τακτικό euroworking group την Πέμπτη».

Η εκτίμηση στις Βρυξέλλες είναι ότι υπάρχει συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών να κλείσουν και τα τελευταία ζητή��ατα, όπως για παράδειγμα η μεταβίβαση κάποιων μετοχών του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και ως εκ τούτου να ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες έγκρισης, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν το Eurogroup της 16ης Ιουνίου.

Kύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Euro WorkingGroup ότι έως το τέλος Ιουνίου θα γίνει η εκταμίευση της δόσης (των 7,5 δισ. ευρώ) και χαρακτήριζαν «θετική» την εισήγηση των θεσμών.