​Ο βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη σχετικά με τις διαδικασίες τοποθέτησης και μετακίνησης προσωπ��κού, αλλά και επιλογής προϊσταμένων στις Ειδικές Υπηρεσίες και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΣΠΑ.

Όπως αναφέρει ο κ.Κωνσταντινόπουλος, γίνονται παράνομες και παράτυπες τοποθετήσεις προϊσταμένων με «ειδικές» διαδικασίες ή και απευθείας επιλογές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, άνευ προσχημάτων. Επισημαίνει δε ότι τυχόν πλημμέλειες και λάθη αφενός απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της ΜΟΔ Α.Ε. και αφετέρου διακινδυνεύουν ακόμη μεγαλύτερες καθυστερήσεις ή και απώλεια κονδυλίων (ξανά) για τη χώρα μας.

Μετά από αυτά, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά από τον Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν έχουν γίνει ήδη παράνομες ή παράτυπες τοποθετήσεις, όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομέν��ν στη ΜΟΔ Α.Ε (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων), καθώς και πότε θα προκηρυχθούν δημόσια και με διαφάνεια οι θέσεις των προϊσταμένων.

Ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής: