«Τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των δημοκρατικών κομμάτων» καλεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού σε συνεννόηση έτσι «ώστε να υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για όσες διατάξεις επιτρέπουν ή αφήνουν ανοιχτή τη δυνατότητα σε πολιτικούς να δραστηριοποιούνται σε off shore εταιρείες».
Η ΚΟ του Ποταμιού αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι «η κοινωνία απαιτεί από όλους ��ας καθαρές λύσεις και όχι ένα παιχνίδι διαρροών και τεχνικών ή νομικών συζητήσεων που συσκοτίζουν αντί να φωτίζουν τις σχέσεις της πολιτικής με το χρήμα».
Οι βουλευτές του Ποταμιού καταλήγουν:
«Οι υπουργοί, οι βουλευτές, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων και όλοι όσοι ορίζονται σε πολιτικές θέσεις δεν μπορούν να έχουν αδιαφανείς επιχειρηματικές δραστηριότητες εντός ή εκτός Ελλάδας. Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης δεν είναι δυνατόν οι πολιτικοί κάθε βαθμίδας να διατηρούν εκτός Ελλάδας τους κύριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Βουλευτές θα συνηγορήσουν ώστε να δοθούν τις επόμενες μέρες οριστικές και ξεκάθαρες απαντήσεις».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: