«Κανείς δεν είπε πού πήγαν οι περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν από την Ειδομένη πριν ξεκινήσει η αστυνομική επιχείρηση», ανέφερε στη διαδικτυακή εκπομπή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, με αφορμή τον μικρό σχετικά αριθμό ο οποίος μετακινήθηκε τελικά στις δομές της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Γκιουλέκας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το επιχειρησιακό σχέδιο εκκένωσης, αλλά και για τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που π��οκάλεσε στη χώρα τους τελευταίους μήνες η γενικότερη εικόνα του καταυλισμού.
Όπως επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, οι περίπου 4.000 άνθρωποι που έφυγαν νωρίτερα από την Ειδομένη αυτήν τη στιγμή «ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα μόνοι τους» και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι πού πήγαν αυτοί οι άνθρωποι; Τι ζητούν, πού θα μείνουν, τι θα κάνουν με τα παιδιά τους;», ενώ αναρωτήθηκε ποιο ήταν, τελικά, το επιχειρησιακό σχέδιο.
Ο κ. Γκιουλέκας χαρακτήρισε «ξέφραγο αμπέλι», με «ανθρώπους να βουλιάζουν μέσα στις λάσπες» την εικόνα της χώρας, η οποία «ταξίδευε» στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας της Ειδομένης, και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ��ώρα στην Ευρώπη, στην οποία τα κονδύλια για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης δόθηκαν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις επειδή- όπως είπε- δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση.
Θα μετακινηθούν και σε άλλες δομές ανά την Ελλάδα υποστήριξε ο Γ. Κυρίτσης.
Πάντως, η κυβέρνηση υποστήριξε νωρίτερα, διά του Εκπροσώπου Τύπου του Συντονιστικού για το Μετα��αστευτικό (και βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτση) ότι οι πρόσφυγες από την Ειδομένη δεν επρόκειτο να μετακινηθούν μόνο στις δομές της Θεσσαλονίκης ή κοντά σε αυτή, αλλά και σε άλλες στην υπόλοιπη χώρα.