​Μπορεί το 2009 να παρέδωσε το… δαχτυλίδι στον Α. Τσίπρα και να ήταν εκείνος που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική, όμως σήμερα ο Α. Αλαβάνος μιλάει για τον νυν πρωθυπουργό με τα πιο σκληρά λόγια.

«Δεν είμαι Θεός κι ο Θεός κάνει λάθος. Σκεφτείτε ότι ο Ιησούς στους 12 μαθητές είχε τον Ιούδα» είπε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 Fm, αναφερόμενος στον Α. Τσίπρα και ενίσχυσε την επίθεσή του εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας:

«Μιλάμε για μια μεγάλη προδοσία. Ούτε οι χούντες έχουν κάνει τέτοιο ξεπούλημα, ούτε ο Μεταξάς, ούτε ο Παπαδόπουλος. Αμφιβάλλω εάν πολιτικοί από το δεξιό ��ώρο θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό. Με αυτή τη συμφωνία γινόμαστε αποικία».

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Α. Αλαβάνος επιτέθηκε ονομαστικά και σε στελέχη της κυβέρνησης με απαξιωτικά λόγια τονίζοντας:

«Είναι δυνατόν να θεωρείτε το Φλαμπουράρη, το Βούτση, τον Παπά υποδείγματα του νέου πολιτικού που έρχεται από την αριστερά; Δεν υπάρχει πιο πουλημένη κυβέρνηση από αυτή. Δεν πούλησε καμία άλλη κυβέρνηση και σε τόσο χρονικό βάθος όλη την εθνική περιουσία. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες, γιατί πρόκειται για εκποίηση δημόσιας περιουσίας».