​Γάλλοι και Βρετανοί «τρολάρουν» την ανελέητη φοροεπιδρομή στην Ελλάδα, στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα στους δανειστές, με αφορμή τις παράλογες απαιτήσεις τους και όλα όσα ψηφίζονται στην ελληνική Βουλή.

«Μόνο ο αέρας που αναπνέουν οι Έλληνες δεν φορολογείται», αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», σχολιάζοντας πως με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου -που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα τσουνάμι έμμεσων φόρων- ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ευελπιστεί ότι οι πιστωτές θα απελευθερώσουν στο Eurogroup της Τρίτης την δόση.

«Από την 1η Ιουνίου, τσιγάρο τέλος. Σε μία χώρα όπου ο αντικαπνιστικός νόμος δεν εφαρμόζεται πάντα, πολλοί Έλληνες σχεδιάζουν να κόψουν το κάπνισμα. Οι Έλληνες σχεδιάζουν επίσης να περιορίσουν την κατανάλωση του καφέ, του αλκοόλ, αλλά και της βενζίνης με το να μην έχουν πάντα γεμάτο το ρεζερβουάρ», επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στο ίδιο συμπέρασμα πως «το μόνο πράγμα που δεν φορολογείται στην Ελλάδα είναι ο αέρας» είχε καταλήξει και ο βρετανικός Guardian, καυτηριάζοντας τους φόρους που έρχονται στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, ακίνητα, τσιγάρα, ποτά, καύσιμα, ξενοδοχεία, ταβέρνες κ.α