Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για νεοφιλελεύθερο, αντικοινωνικό λαϊκισμό και την οδηγεί, όπως είπε, σε στρατηγικό αδιέξοδο, εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπεραμύνθηκε του Ταμείου Αξιοποίησης και Επενδύσεων Δημόσιας Περιουσίας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει στόχο τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ τόνισε ότι οι συμφωνίες που κλείνει σήμερα η Ελλάδα θα την μετατρέψουν σε πρωταγωνιστή στα Βαλκάνια και περιφερειακό παίκτη στην ενεργειακή αγορά.

«Δεν άκουσα ούτε μια συγκεκριμένη πρόταση από την αντιπολίτευση. Τα 5,4 δισ. ευρώ τα γνωρίζατε ως στόχο το καλοκαίρι. Τώρα ερχόμαστε να ψηφίσουμε τον εφαρμοστικό νόμο» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Συνεχίζοντας, επιτέθηκε κατά μέτωπο στη ΝΔ: «Ο νεοφιλελεύθερος, αντικοινωνικός λαϊκισμός σας, που σας έχει καταλάβει σας οδηγεί σε στρατηγικό αδιέξοδο. Δεν άκουσα καμία κριτική για τη βάρβαρη πολιτική σας. Τι να υπερασπιστείτε; Ότι θέλατε να δώσετε τα δημόσια δίκτυα σε ιδιώτες; Δηλώστε ότι αυτά τα άρθρα, κάνοντας και την αυτοκριτική σας, ότι θα τα ψηφίσετε. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνετε αυτοκριτική για τις βαρύτατες ευθύνες που έχετε».