​Κατατέθηκε, λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης, το πολυνομοσχέδιο-γίγας με τους έμμεσους φόρους ύψους 1,8 δισ. ευρώ στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Κυριακή.

Το πολυνομοσχέδιο αριθμεί περίπου... 7.500 σελίδες και ο Μηχανισμός Δημοσιονομικής Προσαρμογής (κόφτης) δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό ,αλλά θα κατατεθεί ως τροπολογία στη Βουλή, λόγω τεχνικής επεξεργασίας.

Η συζήτηση των προωθούμενων διατάξεων στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη και θα συνεχιστεί την Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα γίνει η ψήφισή τους στην Ολομέλεια.

Η κυβέρνηση θέλει να παρουσιάσει ψηφισμένο κείμενο τη Δευτέρα το πρωί, ημέρα κατά την οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Euro Working Group, έτσι ώστε στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος να εμφανιστεί στους ομολόγους του, ��χοντας εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Απορίας άξιον πάντως είναι αν θα προλάβουν να το διαβάσουν οι βουλευτές, καθώς έχουν στην διάθεση τους λιγότερο από 4 ημέρες! Με έναν πρόχειρο υπολογισμό θα πρέπει να διαβάζουν πάνω από... 1800 σελίδες την ημέρα! Ούτε οι Ακαδημαϊκοί δεν έχουν τέτοια ρεκόρ!

Δείτε ΕΔΩ το σχέδιο νόμου που φέρει τον τίτλο: "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις". Χωρίζεται σε 14 αρχεία Pdf!