​Σχεδόν ένα χρόνο μετά από τα δραματικά γεγονότα με την Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι είχε διαφωνήσει τότε με τη γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δεν ήθελε Grexit. Η ομολογία έγινε σε δείπνο που διοργάνωσε η Handelsblatt λίγο μετά το κ��ίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα.

Ο γερμανός υπουργός ανέτρεξε στις τραγικές ημέρες όταν ήθελε να πετάξει έξω την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Η Μέρκελ τότε είχε πάρει διαφορετική απόφαση. «Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», είπε ο γερμανός υπουργός.

Όμως ο Σόιμπλε είχε και καλά νέα από την Ελλάδα. «Οι αριθμοί από την αγορά εργασίας έχουν καλυτερεύσει, η οικονομία αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται» σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Στο δείπνο κάλεσε μάλιστα τους παριστάμενους να βοηθήσουν την Ελλάδα, «αλλά όχι άνευ όρων και με κάθε μο��φή». Οι ήπιοι τόνοι που υιοθέτησε πρέπει να ικανοποίησαν τον Έλληνα πρέσβη, που ήταν κι αυτός ανάμεσα στους προσκεκλημένους, όπως κατέγραψαν συνδαιτυμόνες του. Οι ήπιοι τόνοι εξανεμίστηκαν όμως όταν αναφέρθηκε στο… κούρεμα χρέους, που απέκλεισε στον αιώνα τον άπαντα. Σε απώτερο χρονικό διάστημα τοποθέτησε και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. «Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης:

Ντάισελμπλουμ: ΟΧΙ στο ονομαστικό κούρεμα του χρέους, ΝΑΙ σε συμφωνία στις 24 Μαΐου