«Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης την προσέλκυση επενδύσεων, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας που διοργάνωσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
O κ. Μητσοτάκης επέκρινε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προσελκύσε�� επενδύσεις, λόγω του «πνεύματος» από το οποίο διακατέχεται.
Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε συγκεκριμένα:
«Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάκαμψης. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είναι εξαιρετικά πολύτιμα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Με αυτόν το σκοπό, σήμερα, η Νέα Δημοκρατία οργάνωσε μια ημερίδα για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την προσπάθεια την οποία καταβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από το σχέδιο Γιουνκέρ και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση υγειών, γρήγορα αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων.
Όμως, όλη αυτή η προσπάθεια είναι βέβαιο ότι δεν θα αποδώσει αν δεν δημιουργηθεί συνολικά ένα κλίμα φιλικό προς τις επενδύσεις.
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, η οποία υπογράφει εντός των επόμενων ημερών το τέταρτο Μνημόνιο, δεν έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης, να προσελκύσει επενδύσεις. Διότι διακατέχεται συνολικά από έ��α πνεύμα, το οποίο αντιτίθεται στο “επιχειρείν” και στην υγιή επιχειρηματικότητα.
Μόνο μια άλλη Κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίσει στη χώρα πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, να απελευθερώσει τις δυνάμεις τ��υ υγιούς “επιχειρείν” και να καταφέρει να προσελκύσει στη χώρα μας εκείνες τις επενδύσεις, που θα καταφέρουν οριστικά να επιτρέψουν στη χώρα μας να αφήσει πίσω την περίοδο των Μνημονίων».