​Η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% το 2018, ήταν συμφωνία έναντι όλων, τόνισε ο επίτροπος Μοσκοβισί, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στις ελληνικές διαπραγματεύσεις και το επικείμενο Εurogroup της 9ης Μαΐου, κατά την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και πως «δεν είμαστε στο 2015, δεν είμαστε σε καθεστώς κρίσης». Σημείωσε ότι οι προβλέψεις για ανάπτυξη στην Ελλάδα θα υλοποιηθούν μόνο αν υπάρξει θετική κατάληξη στην αξιολόγηση που τρέχει, πως έχει πραγματοποιηθεί ήδη μεγάλη πρόοδος και πως δεν επηρεάζονται οι συζητήσεις από τις σημερινές προβλέψεις.

Ο επίτροπος επισήμανε ότι «έχουμε Εurogroup τη Δευτέρα για αυτό το θέμα» και πως «συζητάμε ήδη τις μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, την δημιουργία ανεξάρτητης φορολογικής διοίκησης και τη μεταρρύθμιση στη φορολογία εισοδήματος». ¨Οπως υπογράμμισε, σε αυτά τα θέματα υπάρχει μεγάλη πρόοδος.

Σε σχέση με το δεύτερο κομμάτι μέτρων, ο Επίτροπος έκανε λόγο για ένα μηχανισμό με νομοθετημένο αυτοματισμό που θα οδηγεί σε αποτελεσματικά μέτρα.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου