«Δεν έχουμε συμφωνήσει σε νέο πακέτο μέτρων» τόνισε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι το ΔΝΤ θέλει να νομοθετήσει η κυβέρνηση πρόσθετα μέτρα εκ των προτέρων και πως η τακτική του είναι ο εκβιασμός.

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε πως το νέο ασφαλιστικό θα ωφελήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και πως οι αντιδράσεις οφείλονται σε παραπληροφόρηση!

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε πως το 90% των ασφαλισμένων κερδίζει από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και σημείωσε: «Στο παρελθόν το επίπεδο των εισφορών οριζόταν με βάση τα χρόνια και όχι με βάση το εισόδημα. Εμείς συναρτούμε τις εισφορές με το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου».

Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος επεσήμανε ότι οι αντιδράσεις για το νέο ασφαλιστικό προέρχονται από το 10% των «πλουσίων» δικηγόρων, μηχανικών και αγροτών, που καλούνται τώρα να πληρώσουν, αλλά και στο μπαράζ παραπληροφόρησης από μερίδα των μέσων ενημέρωσης.

«Εφαρμόσαμε κανόνες ισονομίας και εξορθολογήσαμε το σύστημα» τόνισε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο αγγελιόσημο υπογραμμίζοντας ότι οι θεσμοί επιμένουν στην κατάργησή του.