​Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πάνελ που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Θέσεων του κόμματος με θέμα «Ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016».

Σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, η πρώτη πρόκληση για την Ευρώπη ήταν και παραμένει αυτή της ατελούς ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.

Ως δεύτερη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, επισημαίνοντας πως το επόμενο πεδίο δοκιμασίας είναι πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

«Δυστυχώς η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα γρήγορα αντανακλαστικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου… Η δική μας χώρα θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί πίσω σε πολιτικές κοινής λογικής και μετριοπάθειας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι η Ευρώπη, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο, που μπορεί να ζει κανείς και πως ο ίδιος οραματίζεται την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

Στο μέτωπο της οικονομίας, ο κ.Μητσοτάκης σχολίασε την έξοδ�� της Κύπρου στις αγορές, λέγοντας ότι «όταν υπάρχει βούληση, θέληση, σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί μια χώρα να βγει από το μνημόνιο συντομότερα», επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ είναι «η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά».

Δείτε επίσης:

Συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συνέδριο – Αποθέωσε Καραμανλή, Σαμαρά και Μεϊμαράκη