​Την εκλογή του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση πρόταξε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κ. Χρυσόγονος, μιλώντας στο Πρακτορείο Fm.

«Ο αριθμός των 25.000 μελών περίπου είναι αναντίστοιχος προς το σώμα των ψηφοφόρων, δεν μπορεί ένα κόμμα με δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους να έχει μόνο 25.000 μέλη και να έχουν λόγο για την πορεία και την πολιτική του κόμματος μόνον αυτά τα μέλη», είπε, προσθέτοντας ότι θα καταθέσει την πρότασή του στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε ακόμα ανεπαρκή τη νομιμοποίηση, η οποία παράγεται αυτή τη στιγμή για τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των μελών υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί ο αριθμός των ψηφοφόρων στις βουλευτικές εκλογές.

«Αν δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στον ΣΥΡΙΖΑ του 4% θα πρέπει να διευρυνθεί ο αριθμός των μελών και αυτό μπορεί να γίνει με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε εκλογικές, εσωκομματικές διαδικασίες», τόνισε.

Πρότεινε μάλιστα η εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής να γίνεται με εγγραφή νέων μελών, κατά την ώρα της εκλογικής διαδικασίας με μια μικρή συμβολή για τα εκλογικά έξοδα, της τάξης των 3 – 5 ευρώ για κάθε ψηφοφόρο.

«Έτσι θα συμμετάσχουν στις διαδικασίες κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι αποδεκτό η ΝΔ να έχει 400.000 μέλη τα οποία ψήφισαν στην εκλογή αρχηγού και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει 20 – 25.000 αυτό είναι προφανής αναντιστοιχία», δήλωσε.