​Για μια ακόμα φορά ο Στέλιος Παππάς εξέφρασε την άποψη ότι το ΔΝΤ μπορεί να αποχωρήσει μόνο του αν συνεχίσει να ζητά τη λήψη μέτρων πέρα από εκείνα που συμφωνήθηκαν το καλοκαίρι.

«Η 22α Απριλίου είναι μια ημερομηνία εξαιρετικά κρίσιμη για την κυβέρνηση και πιστεύουμε πως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να κλείσει η συμφωνία. Δεν υπάρχει θέλουμε δεν θέλουμε το ΔΝΤ, έχουμε υπογράψει μία συμφωνία και θα την εφαρμόσουμε, για να τελειώσει η ιστορία αυτή στο πρώτο εξάμηνο του 2016, ώστε να ανακάμψει η χώρα, αλλά το ΔΝΤ δεν θα αλλάξει τη συμφωνία όπως θέλει», είπε στο Focus Fm το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα, αν θέλει να φύγει το ΔΝΤ. Υπάρχει ο ESM, που μπορεί να καλύψει το κενό του ΔΝΤ, αν αυτό δεν θέλει να παραμείνει στο πρόγραμμα».

Όσον αφορά στο προσφυγικό και την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, ο κ. Παππάς είπε:

«Είναι απολύτως ψευδές ότι το κράτος απουσιάζει από το προσφυγικό. 35.000 από τους 50.000 περίπου μετανάστες βρίσκονται σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, που δημιούργησε το κράτος. Η Ειδομένη και ο Πειραιάς δεν είναι χώροι παραμονής με βάση τον επίσημο σχεδιασμό. Εκεί, παίζονται παιχνίδια από διάφορες ομάδες, που νομίζουν ότι μπορούν να ασκήσουν πολιτική, ώστε να αλλάξει η συμφωνία», είπε και κατέληξε:

«Θα πείσουμε τους μετανάστες να φύγουν από Ειδομένη και Πειραιά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε βία. Δεν θα μετατρέψουμε τη χώρα σε αστυνομικό κράτος. Δεν θα δημιουργήσουμε συνθήκες, όπως επί ημερών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που επέτρεπαν σε ακροδεξιούς να κυνηγάνε μετανάστες».