​Τι και αν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε περίτρανα την Τρίτη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παραμένει στην Ελλάδα, παρά το σάλο που προκλήθηκε από τις διαρροές του διαλόγου που είχαν Τόμσεν και Βελκουλέσκου, ο Νίκος Παππάς και πατέρας του επιμένουν να κατηγορούν το ΔΝΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας επιτέθηκε την Τετάρτη στο Ταμείο για τις προβλέψεις του σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε γρ��φημα που ανήρτησε στο twitter ο κ.Παππάς σημείωσε ότι «το ΔΝΤ δεν μπορεί να είναι περήφανο για τις προβλέψεις του σχετικά με την ελληνική οικονομία» και παραθέτει την εκτίμηση του Ταμείου για την ύφεση στην Ελλάδα το 2015, καθώς και το τελικό ποσοστό της ύφεσης το 2015.

nikos.jpg

«Οι διαρκείς διαψεύσεις των προβλέψεων του ΔΝΤ στοίχισαν ακριβά στην ελληνική οικονομία» σχολίασε με δεύτερο tweet του, κάνοντας λόγο για «ανοησίες» του Ταμείου με νέο γράφημα.

nikos2.jpg

Νωρίτερα, ο πατέρας του υπουργού και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι «αν το ΔΝΤ επιμένει να παραβιάσουμε τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει υπάρχει ένας δρόμος και ο δρόμος είναι να πάρει το βαλιτσάκι του και να πάει από κει που ήρθε. Πάρα πολύ απλά».