«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Έχει ανάγκη από στέρεες συμμαχίες. Η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να κυνηγά φαντάσματα. Πρέπει να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της χώρας και να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές μήπως και μπορέσουμε κάποια στιγμή να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της κρίσης» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες, προσερχόμενος στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, για το αν θα ολοκληρωθεί σύντομα η διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε:
«Υπάρχει ένα σημαντικό στοιχείο. Οι εκκρεμότητες της χώρας δεν μπορούν να συνεχίζονται γιατί η οικονομία είναι γονατισμένη όπως και η κοινωνία. Άρα θα πρέπει η κυβέρνηση να βρει το θάρρος να προχωρήσει στην επόμενη πράξη: Να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση, να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μήπως με κάποιο τρόπο η οικονομία αρχίσει να παίρνει μπροστά».
Σχετικά με το αν θα στηρίξει το Ποτάμι τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή, ο επικεφαλής του κόμματος δήλωσε:
«Το Ποτάμι πάντα στηρίζει αυτό που είναι καλό για τη χώρα. Δεν είναι όμως διατεθειμένο να στηρίξει λαϊκίστικες αποφάσεις μιας κυβέρνησης που θυσιάζει πολλά στο επικοινωνιακό πεδίο και όχι προς όφελος της χώρας».