Συνεχίζεται η κόντρα ΔΟΛ - Κυβέρνησης, με την εφημερίδα "Τα Νέα" να υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε εταιρία χωρίς να το δηλώνει στο πόθεν έσχες, κάτι που διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου.
Με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα η εφημερίδα καταγγέλλει ότι ο πρωθυπουργός είχε συστήσει ομόρρυθμη εταιρεία το 2007, με τον νυν υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής σήμερα Χρήστο Καραμάνο. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε δηλώσει ούτε τη συμμετοχή του στην εταιρεία «Αγνάντι ΟΕ» ούτε το χρηματικό ποσό που εισέπραξε από την αδερφή του, κατά τη μεταβίβαση του μεριδίου του τον Ιανουάριο του 2010.
Για «παρακμή μιας ιστορικής εφημερίδας» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, το οποίο στην ανακοίνωσή του για το ζήτημα αναφέρει:
«Ο κ. Ψυχάρης πρέπει να βρίσκεται σε μεγάλη απελπισία. Ο Πρωθυπουργός το 2007 πριν ακόμη αναλάβει Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε το θράσος να ζει από την επαγγελματική του δραστηριότητα και όχι από δωρεές μεγάλων εταιριών-προμηθευτών του ελληνικού δημοσίου. Και ακόμη χειρότερα, πριν την κρίση σχεδίαζε να επενδύσει …στη Σέριφο!
Τί να πει κανείς; Έτσι είναι η ζωή! Άλλοι στις Παρθένες Νήσους και άλλοι στη Σέριφο!»
Μάλιστα, από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει, όπως φαίνεται και στο έγγραφο, την πώληση της συμμετοχής του στην εταιρία, ενώ κάνουν λόγο για παλιά ιστορία που δεν ισχύει και που έχει δημοσιευτεί στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Παραπολιτικά».
Ο Χρήστος Καραμάνος, συμμέτοχος τότε στην εταιρία, απάντησε ότι πρόκειται για «ρυπαρογραφία» και όχι για ενημέρωση από την εφημερίδα. «Mην αναπαράγετε ψεύδη και πράγματα που γράφονται τρίτη φορά. Είναι ξαναζεσταμένη σούπα» υποστήριξε.