​Επίθεση στον Άδωνη Γεωργιάδη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ υπέρ του πρώην συμβούλου του Α. Σαμαρά (το διάστημα που ήταν πρωθυπουργός) Σταύρου Παπασταύρου, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στα Panama Papers.
Με αφορμή τη δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη ότι ο ελληνικός λαός είναι “αχάριστος”, επειδή δεν έχει προχωρήσει στην ονοματοθεσία δρόμου με το όνομα του κ. Παπασταύρου, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει σε ειρωνικό ύφος:
«Εκφράζουμε την “αλληλεγγύη” μας στον Αδ. Γεωργιάδη και στο δίκαιο αίτημά του. Ωστόσο, θα θέλαμε να διευκρινίσει αν αρκεί η ονοματοθεσία ενός ελληνικού δρόμου με το όνομα “Στ. Παπασταύρου” ή αν θα πρέπει να απευθύνει το αίτημα του στον Παναμά και τις Παρθένες Νήσους, ως ελάχιστο φόρο τιμής!”.
O ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει στο ίδιο ύφος στην ανακοίνωσή του: «Επίσης, ζητάμε από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να διευκρινίσει σε ποιες ακριβώς ικανότητες του Στ. Παπασταύρου αναφέρεται, οι οποίες μάλιστα είχαν “στριμώξει”, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, τον Πολ Τόμσεν, την περίοδο που ο σταρ των λιστών Λαγκάρντ και Παναμά είχε τη θέση του επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά με την τρόικα».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγ��ι με ερώτημα προς την ηγεσία της ΝΔ. «Συμμερίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την θέση του Αδ. Γεωργιάδη; Θα εξακολουθήσει ο νέος επικεφαλής της ΝΔ να καλύπτει τον εκλεκτό του κ.Σαμαρά;» ερωτά το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.