Τη διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σύμμαχος και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας παρείχε ο Μπάρακ Ομπάμα στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου για να τιμηθεί η Ελληνική Ανεξαρτησία με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην τελευταία του δεξίωση για τους εορτασμούς της ελληνικής ανεξαρτησίας στον Λευκό Οίκο, αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση και αναγνώρισε ότι οι Έλληνες έχουν περάσει μεγάλες δυσκολίες τα τελευταία χρόνια.

Ο Ομπάμα μίλησε για στενούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών, μιλώντας χαρακτηριστικά για «σχέση ανάμεσα σε οικογένειες», ενώ είχε κέφια κάτι που φάνηκε από το καλωσόρισμα του τους Έλληνες που βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενος στον Λευκό Οίκο… στα ελληνικά!

Ο Ομπάμα συνέχισε με πείραγμα προς τον Τζο Μπάιντεν για τον οποίο είπε ότι «είναι πεπεισμένος πως έχει ελληνικό αίμα», με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να χαμογελά και να σηκώνει τους ώμους του, και αμέσως μετά καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ελλάδας, που έδωσαν το παρών, μεταξύ τ��ν οποίων και ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, πριν χαιρετήσει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο που είχε στο πλευρό του, ο Ομπάμα είπε σε άπταιστα ελληνικά: «Ζήτω η Ελλάς»!

«Εργαζόμαστε για να υπάρχει μια συμφωνία για την Ελλάδα»

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις ΗΠΑ, Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον Ελληνισμό απάντησε και σε ερώτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας πως «εργαζόμαστε έτσι ώστε να υπάρξει μια συμφωνία για την Ελλάδα».

Ο Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, έστειλε μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, επιβεβαιώνοντας πλήρως το χθεσινό ρεπορτάζ του STAR από ΗΠΑ ότι ο Αμερικανικός παράγοντας πιέζει έτσι ώστε το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα, να υπάρξει συμφωνία και να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο.

«Συζητάω συνεχώς γι’ αυτό το θέμα με την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ» πρόσθεσε.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία –όπως είπε- κράτησε 45 λεπτά.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες σοβαρές αποφάσεις να πάρει το επόμενο διάστημα» είπε με νόημα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, ��ταν... ασυγκράτητος και σε πολλά κέφια, αφού συνέχισε με τα αστεία του λέγοντας ότι «η Μισέλ συνεχώς γεμίζει το ψυγείο μας με ελληνικό γιαούρτι» ενώ χαρακτήρισε σημαντική τη χρονιά για τους Έλληνες επειδή... «επιστρέφει ο Τζον Στάμος στην τηλεόραση»!