​«Τίποτα δεν διδάχτηκαν από το στραπάτσο του καλοκαιριού. Είναι ακατάλληλοι αμετανόητοι, και άκρως επικίνδυνοι». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Δευτέρας.

«Ο κ.Τσίπρας μας είπε σήμερα, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι οι Έλληνες πρέπει να χαίρονται γιατί με την πολιτική του επιβαρύνονται με μέτρα 5,5 δισ. για το 2016 και 14 δισ. συνολικά για την τριετία 2015-2017», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως σημειώνει, αυτή η επιβάρυνση δεν θα υπήρχε «χωρίς την αλλοπρόσαλλη πολιτική και τους επικίνδυνους χειρισμούς που βύθισαν την οικονομία και μας οδήγησαν στην ύφεση και στο τρίτο μνημόνιο».

Το ΠΑΣΟΚ καταλογίζει στον Πρωθυπουργό «εμμονή σε συνωμοσιολογία, ανακρίβειες και ψέματα», τονίζοντας ότι «δεν πείθει πια ούτε τους βουλευτές του».

«Σίγουρα πάντως δεν πείθει τον ελληνικό λαό που έχει και μάτια και μνήμη. Βλέπει που οδηγούμαστε με τους νέους ακροβατισμούς που μόνο πρόσθετη ζημιά μπορεί να προκαλέσουν στη χώρα», προσθέτει η Χαριλάου Τρικούπη.