«Μόνη λύση για την χώρα είναι οι εκλογές». Αυτό τόνισε το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή του Star, «στον ενικό» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης μετά και τις αποκαλύψεις για το ΔΝΤ από τo Wikileaks.

«Πάλι το ίδια. Το έργο το έχουμε ξαναδεί… Aυτή δεν είναι κυβέρνηση είναι μπάχαλο» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως «δεν προκύπτει ότι το ΔΝΤ θέλει χρεοκοπία της Ελλάδας».

Η ίδια απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να προκύψει νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, λέγοντας πως «δεν συζητάμε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Από τον Οκτώβριο έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση και φτάσαμε στον Απρίλιο», δήλωσε στην συνέχεια και εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο μίγμα πολιτικής, με την επιβολή φόρων, θα «γονατίσει» την οικονομία.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη, διότι καθυστερεί έξι μήνες και επαναλαμβάνει ένα δυσάρεστο έργο που έχουμε ξαναδεί», εξήγησε.

Στο ερώτημα τι θα άλλαζε αν, μετά από ενδεχόμενες εκλογές, πρωθυπουργός γινόταν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυρία Μπακογιάννη απάντησε πως θα άλλαζε το μείγμα πολιτικής. «Αν ήμασταν κυβέρνηση θα είχαμε κλείσει την αξιολόγηση με άλλο μείγμα πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι το ΔΝΤ θέλει να χρεοκοπήσει τη χώρα μας, τότε πρέπει να κόψει την διαπραγμάτευση με το Ταμείο», τόνισε η ίδια Μπακογιάννη.

ΒΙΝΤΕΟ STAR