Οι αποκαλύψεις βάρυναν ιδιαίτερα το κλίμα στην πρώτη (για τον νέο γύρο διαπραγμάτευσης) συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, ενώ είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ της Ντ. Βελκουλέσκου -της οποίας οι συνομιλίες με τον Π. Τόμσεν διέρρευσαν στο Wikileaks- και του Ε. Τσακαλώτου, τα χαμόγελα δεν περίσσευαν. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η συνάντηση διήρκεσε μόλις μία ώρα, παρότι όλες οι προηγούμενες συναντήσεις ήταν πολύωρες!
Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Τσακαλώτος, απαντώντας μάλλον με αμηχανία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δεν συζητήθηκε το θέμα των υποκλοπών και των διαρροών, αλλά απλώς κανονίσθηκε το χρονοδιάγραμμα αυτού του κύκλου της διαπραγμάτευσης.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε ένα Χίλτον «φρούριο», λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν 300 διαδηλωτές της ΛΑΕ.
Στην ουσία της διαπραγμάτευσης πάντως, η ελληνική πλευρά καταβάλλει προσπάθεια για βελτιωμένες προτάσεις και αύριο θα υποβάλει σχέδιο με μέτρα ύψους 1,8 δις ευρώ (ή 1% του ΑΕΠ) που αγγίζουν από τα φορολογικά έσοδα μέχρι τα κόκκινα δάνεια.