​Με… ψυχιατρικούς όρους διεξήχθη η συζήτηση κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο οποίος είχε αντικείμενο την ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι «δεν μπορώ να πω οτιδήποτε γι’ αυτό ή οποιοδήποτε άλλο μέτρο, καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη», υπογραμμίζοντας πως «δεν μπορούμε ούτε να επιβεβαιώσουμε, ούτε να διαψεύσουμε τίποτα».

«Το πλαίσιο διαπραγμάτευσης είναι σαφές. Προβλέπει αυξήσεις φ��ρολογικών επιβαρύνσεων. Αυτά ψηφίσατε», τόνισε ο κ.Αλεξιάδης,προκαλώντας την αντίδραση του κ.Κεγκέρογλου.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως αυτό που προκύπτει από τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού είναι ότι η κυβέρνηση «συζητάει την αύξηση ειδικών φόρων, αλλιώς θα μας λέγατε ότι δεν το συζητάτε» και επίσης ότι το επίμαχο ζήτημα «είναι μέσα στην διαπραγμάτευση». «Έχετε μετρήσει το κόστος που θα δημιουργήσει και την ύφεση που θα προκαλέσει;», διερωτήθηκε ο κ.Κεγκέρογλου.

Ο κ.Αλεξιάδης εγκάλεσε τον βουλευτή για «λογικά άλματα» και «τερατολογίες», γεγονός που έκανε τον κ.Κεγκέρογλου να αντιδράσει ξανά, φωνάζοντας από τα βουλευτικά έδρανα: «Θες ψυχίατρο»!

«Λυπάμαι για το κοινοβουλευτικό σας ήθος», του απάντησε ο κ.Αλεξιάδης, ενώ ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του είπε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ: «Ευχαριστώ για τις ιατρικές συμβουλές σας…».

«Δεν θα ήταν λογικό να έρθει ο υπουργός και να μιλήσει αναλυτικά τι έχει συμφωνηθεί και τι όχι με τους Θεσμούς. Ωστόσο δεν θα επιβεβαιωθούν όσα τερατολογικά ακούγονται. Επειδή δεν αναφέρομαι στον τάδε φόρο (σ.σ. φόρο στα καύσιμα) δεν σημαίνει ότι επιβεβαιώνω την αύξησή του» πρόσθεσε ο κ.Αλεξιάδης, ζητώντας απαντήσεις από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την λίστα Λαγκάρντ, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε «διεξάγονται πολύ σκληρές διαπραγματεύσεις και με βάση τις τελευταίες εξελίξεις (σ.σ. διαρροή διαλόγου Τόμσεν – Βαλκουλέσκου) αντιλαμβάνεστε τις πιέσεις που ασκούνται στην κυβέρνηση. Για την πορεία και τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης ,όμως δεν μπορούμε να κάνουμε διαρροές ή σχόλια».

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ