​Στη στέρεη σχέση Ελλάδας και Γαλλίας, από το παρελθόν ως το παρόν και το μέλλον, καθώς και στην καίριας σημασίας συμβολή του Παρισιού, ιδίως μέσω του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, το καλοκαίρι του 2015, για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας την Δευτέρα στην εκδήλωση της Ελληνογαλλικής Σχολής «Ευγένιος Ντελακρουά», με την ευκαιρία του εορτασμού των 35 χρόνων λειτουργίας της.

Ο κ.Παυλόπουλος, αφού εξήρε την στάση του κ.Ολάντ απέναντι στην χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι, τόνισε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται πάντα με στόχο την ευρωπαϊκή κατεύθυνση.

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μέσα από την αξιολόγηση η Ελλάδα δίνει τη μάχη της ακριβώς για να αποδείξει ότι η Ευρώπη είναι εκεί, ��ου πραγματικά είναι η θέση της, αλλά και ότι η Ευρώπη δεν θα ήταν ποτέ η ίδια χωρίς την Ελλάδα» υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαρίθμησε, εντελώς ενδεικτικά, όπως είπε, έξι από τους σταθμούς, οι οποίοι τεκμηριώνουν τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας. (Δείτε περισσότερα στο αρχείο Word)

Καταλήγοντας ο κ.Παυλόπουλος τόνισε ότι «τους ακατάλυτους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας συμπυκνώνει, με μοναδικό τρόπο, μια φράση του Αντρέ Μαλρώ, στον ανυπέρβλητο λόγο του κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, στις 28 Μαΐου 1959: "Μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης"».

Έξι σταθμοί στις Ελληνογαλλικές σχέσεις.docxΈξι σταθμοί στις Ελληνογαλλικές σχέσεις.docx