«Η Ελλάδα θα μπορούσε να έρθει ξανά αντιμέτωπη με την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ εάν η αξιολόγηση παραταθεί μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο» εκτιμά σε δημοσίευμά του το Bloomberg, επικαλούμενο εκτιμήσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

βλοο.jpg
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που κρατούν την ανωνυμία τους, η Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές για το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό ή το δημοσιονομικό κενό, ενώ τις συζητήσεις παρατείνουν και άλλα ζητήματα, όπως είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το προτεινόμενο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων.

Το Bloomberg αναφέρεται και στις διαρροές του Wikileaks και στις διαφορές ΔΝΤ-Ευρώπης για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ επισημαίνει ότι παρά την αισιοδοξία των Ευρωπαίων, θεωρείται αμφίβολο εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού.

«Οι πιθανότητες που δίνω σε μια ακόμη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές. Είναι μόνο ζήτημα χρόνου να συμβεί» επεσήμανε ο Carsten Brzeski, επικεφαλής οικονομολόγος στην ING Diba AG στη Φρανκφούρτη.