Δεν είναι πρώτη φορά που το Wikileaks φέρνει στην δημοσιότητα συνομιλίες πολιτικών προσώπων σχετικά με την Ελλάδα. Έχει δημοσιεύσει επίσης συνομιλίες των Ευρωπαίων ηγετών για την ελληνική κρίση.

Τον περασμένο Ιούλιο, στην ιστοσελίδα Wikileaks υπήρχε δημοσιευμένη συνομιλία της γερμανίδας Καγκελάριου και ενός συνεργάτη της από τον Οκτώβριο του 2011, λίγες ημέρες πριν από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για επιπρόσθετο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Υπέρ του επιπρόσθετου κουρέματος τασσόταν μόνο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αντίθετος εμφανιζόταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ενώ αναποφάσιστη ήταν η Κριστίν Λαγκάρντ. Aκόμα είναι άγνωστο αν ήταν αποτέλεσμα υποκλοπής από τον Τζούλιαν Ασάνζ και τους ανθρώπους του ή τη συνομίλια την έστειλε στο Wikileaks άνθρωπος μέσα στην Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, ΝSA.

Την ίδια περίοδο, δημοσιεύτηκε έγγραφο που υπέκλεψε η βρετανική υπηρεσία Πληροφοριών και το οποίο είχε συντάξει ο γενικός διευθυντής της γερμανικής καγκελαρίας για θέματα ΕΕ. Όπως αναφερόταν, οι χώρες BRICS σκέφτονταν να συνδράμουν στη διάσωση της Ελλάδας.

Τότε ο ιδρυτής του WikiLeaks, δήλωνε πως αυτές οι αποκαλύψεις έδειχναν ότι η εκστρατεία οικονομικής κατασκοπείας των ΗΠΑ εκτεινόταν προς τη Γερμανία και σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς για θέματα όπως η ΕΚΤ και η ελληνική κρίση.

Tον Μάιο του 2012, τέλος, o πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχε συγκαλέσει κρυφά το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει για τις πιθανές συνέπειες ενός Grexit, σύμφωνα με μυστικές εκθέσεις της NSA που δημοσίευσε τον Ιούνιο του 2015 ο ιστότοπος WikiLeaks.

Ο φάκελος με το κωδικό όνομα «κατασκοπεύστε το Ελιζέ» ήταν «άκρως απόρρητος» και «περιείχε τηλεφωνικές συνομιλίες αρκετών αξιωματούχων όπως και του Γάλλου προέδρου με ομόλογούς του».