Πρόκειται για μια ιστορία με… παρελθόν!

Το ΔΝΤ και το Wikileaks δεν έρχονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι και μάλιστα –όπως αποκαλύπτει πηγή στην Ουάσινγκτον, που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, στο STAR και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη- στο παρελθόν το ΔΝΤ έχει διαψεύσει και επίσημα το Wikileaks, κάτι που δεν έχει κάνει (τουλάχιστον όχι ακόμη) στην περίπτωση της Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην περίπτωση της Αργεντινής:

Στις 24 Ιουλίου του 2013 το ΔΝΤ εγκαταλείπει τα μεγαλεπήβολα σχέδια του να πάει την Αργεντινή -με την οποία διέκοψε κάθε οικονομική και άλλη σχέση, μετά και την χρεοκοπία- στον Αμερικανικό Άρειο Πάγο (Supreme Court).

Είχε προηγηθεί διαρροή μέσω της ιστοσελίδας του Wikileaks που δημοσίευε τότε διαλόγους στελεχών του Tαμείου, οι οποίοι (σύμφωνα πάντα με το Wikileaks) αποδείκνυαν ότι ο Διεθνής Οργανισμός είχε άλλα σχέδια για την Αργεντινή και ότι η απόφαση η δικαστική διαμάχη να συνεχιστεί επί Αμερικανικού εδάφους είχε ληφθεί πολύ νωρἰτερα.

Εν συνεχεία, όχι μόνο εγκαταλείπεται η ιδέα να συνεχιστεί επί αμερικανικού εδάφους η δικαστική διαμάχη με την Αργεντινή (σύμφωνα με το ΔΝΤ, διότι η Αμερικανική κυβέρνηση δεν στήριξε την απόφαση αυτή) αλλά ο τότε εκπρόσωπος διέψευσε τα δημοσιεύματα και της διαρροές.

Πηγή του ΔΝΤ: Ωφελείται η Ελλάδα

Όπως και στην περίπτωση της Αργεντινήςμ έτσι και στην περίπτωση της Ελλάδα όλο αυτό ωφελεί την Αθήνα. Αυτό, για 3 λόγους:

1. Γίνεται γνωστό τοις πάσι η διαφωνία Τόμσεν με τους Ευρωπαίους στο κομμάτι του χρέους.

2. Το ΔΝΤ πιέζει ξεκάθαρα το Βερολίνο να υιοθετήσει τις θέσεις του.

3. Οι διαρροές αυτές αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι στο τέλος και ΠΑΛΙ θα παρθεί πολιτική απόφαση που ευνοεί την Ελλάδα.

«Άρα, αν ξεχάσουμε το γεγονός ότι πρόκειται περί διαρροής, προς τι διαμαρτύρονται στην Αθήνα αφού στο τέλος αυτοί βγαίνουν κερδισμένοι;» αναρωτιέται η πηγή του Ταμείου…

Δείτε ακόμη:

Παρέμβαση Σουλτς ζητά η κυβέρνηση μετά το σάλο με το WikiLeaks

Στον «αέρα» η διαπραγμάτευση! Στα χαρακώματα Αθήνα – ΔΝΤ λόγω του WikiLeaks