Σαν… απατημένος σύζυγος νιώθει ο Γιάνης Βαρουφάκης όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην βρετανική Telegraph με τίτλο «Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στους ανίδεους κυβερνήτες της», «οι πρώτοι μήνες με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σκέτη ευχαρίστηση, ήμαστε ενωμένοι. Ήμαστε από την πλευρά των αγγέλων και ένιωθα γεμάτος ενέργεια πο�� κάναμε μαζί αυτά τα πράγματα».

«Όταν όμως ένιωσα ότι η τρόικα έβαλε μια σφήνα ανάμεσά μας, αυτή η ευχαρίστηση έγινε τρόμος. Έμεινα όσο έμεινα επειδή ένιωσα πως -παρότι έκανα συμβιβασμούς που θα οδηγούσαν στην παράδοση- θα ερχόταν μια στιγμή που θα ένιωθε τόσο ταπεινωμένος που θα γυρνούσε σε μένα και αναζητούσε λύσεις. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ» τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης επιτίθεται στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέγοντας πως για εκείνον η Ελλάδα είναι «μια παράπλευρη απώλεια», ενώ τονίζει πως δεν τον ενδιαφέρει ούτε η Πορτογαλία ούτε η Ιταλία αλλά «η Γαλλία, την οποία θέλει μέσω τρόικας στην Ελλάδα να έχει υπό τον έλεγχό του».

Ο ίδιος, τονίζει για άλλη ��ία φορά πως δεν σκεφτόταν ποτέ να γίνει πολιτικός: «Ποτέ δεν σκόπευα να γίνω πολιτικός. Ρωτήστε τη σύζυγό μου γι' αυτό. Υπάρχει όμως ένα ηθικό καθήκον που έχει ο καθένας. Όταν συνεχώς λες "δεν πρέπει να κάνουμε αυτό αλλά εκείνο" και κάποιος σου πει "ωραία, έλα να κάνεις αυτό που προτείνεις", τότε τι απαντάς;».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελλάδα βρίσκεται τώρα στη χειρότερη κατάσταση που έχει βρεθεί, ενώ για την ευρωζώνη εκφράζει τον φόβο ότι βαδίζει προς τη διάλυσή της.

Στη συνέντευξη του, ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται και στην πρώην σύζυγό του αλλά και το πώς έβλεπε την κόρη του που ήταν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Αυστραλία.

«Τα πρώτα χρόνια του χωρισμού με την Ξένια (σ.σ.: η κόρη του) ήταν απαίσια. Εν μέρει τη μεγάλωσα μέσω skype. Είχε μια οθόνη στο κρεβάτι της σε ηλικία δύο ετών και συνήθιζα να της διαβάζω ιστορίες και να τη βλέπω να αποκοιμιέται» τονίζει.

download.jpg

* Στο εξώφυλλο του περιοδικού της βρετανικής εφημερίδας που αναγγέλλεται η συνέντευξη του κ. Βαρουφάκη, η Telegraph έχει ως τίτλο «Έλληνας ήρωας; Ο Γιάνης Βαρουφάκης στην αποστολή του για να σώσει την Ευρώπη από τον εαυτό της».