Στάση αναμονής κρατούν στη ΝΔ μετά τις διαρροές του Wikileaks για τη στάση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, στο γαλάζιο στρατόπεδο υπάρχει προβληματισμός για το όλο θέμα.

Η ΝΔ φέρεται να στέκεται σε 2 εκδοχές:

• να δραματοποιεί η κυβέρνηση την κατάσταση στη λογική του να «κατασκευάσει» εχθρούς για να διευκολύνει έτσι τη λήψη βαριών μέτρων

• να γίνεται προσπάθεια ηρωικής εξόδου μετά από τυχόν «ναυάγιο» στην αξιολόγηση και προκήρυξη εκλογών μπροστά στα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση.

Γεννηματά: Να πάρει θέση το ΔΝΤ – Είναι ώρα για κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης

Η Φώφη Γεννηματά, από την άλλη, στέλνει μήνυμα στο ΔΝΤ να τοποθετηθεί για τις αποκαλύψεις και υπενθυμίζει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επισημαίνει ουκ ολίγες φορές ότι «οι ακραίες απόψεις του δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην χώρα και την ελληνική κοινωνία».

E5644CB37DB75FB8E515759111DA7A92.jpg
Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «ούτε μετά το στραπάτσο του προηγούμενου καλοκαιριού αντιλήφθηκε ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του τι περιμένει την χώρα, όταν σπαταλούν χρόνο χωρίς στρατηγική και σχέδιο, μέχρι να τελειώσουν τα διαθέσιμα χρήματα. Γιατί εκπλήσσονται τώρα;».

«Το λέμε εδώ και καιρό. Το δυστύχημα είναι ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Είναι ώρα αυτή η Βουλή να δώσει την λύση, με μια Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης με όλους όσους συμφώνησαν το περασμένο καλοκαίρι στην παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή πο��εία. Να εξασφαλίσει την οριστική έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους» καταλήγει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Να προσέξει ο Τσίπρας μην καταλήξει με μια κατάσταση «lose-lose»

«Ερωτηματικά προκαλούν οι διαρροές διαλόγων αξιωματούχων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην ιστοσελίδα WikiLeaks. Εύλογα κανείς αναρωτιέται ποιοι παρακολουθούσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετεί η διαρροή» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για το θέμα το Ποτάμι.

CGLpkXPVoKNaX6Y2Agsm.jpg
Το κόμμα του κ. Θεοδωράκη προειδοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα να προσέξει για «να μην καταλήξει σε μία κατάσταση "χάνω-χάνω" (lose-lose)» και τον προτρέπει «να εκμεταλλευθεί τις έντονες αντιθέσεις που εμφανίζονται προς όφελος της χώρας».

«Οι υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει επιτέλους να τρέξουν και να μην κωλυσι��ργούν. Ο χρόνος για άλλη μια φορά δε μετράει υπέρ της χώρας» καταλήγει η ανακοίνωση.

KKE: Οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις κόντρες των ισχυρών

«Αυτές οι διαρροές και το περιεχόμενό τους αποκαλύπτουν τις οξύτατες αντιθέσεις που υπάρχουν ανάμεσα στο ΔΝΤ-ΗΠΑ από τη μία και την ΕΕ-Γερμανία από την άλλη» αναφέρει, εξάλλου, το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
«Αυτές οι αντιθέσεις εκδηλώνονται με αφορμή και το ελληνικό πρόγραμμα και τη διαχείριση του χρέους, όπου η πλευρά του ΔΝΤ επιδιώκει μείωση του χρέους με νέο πακέτο σκληρό μέτρων, ουσιαστικά νέο μνημόνιο, ενώ η πλευρά της ΕΕ/Ευρωζώνης -μαζί και η ελληνική κυβέρνηση- υλοποίηση της υπάρχουσας αντιλαϊκής συμφωνίας του τρίτου μνημονίου. Σε κάθε περ��πτωση οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, που πληρώνουν τις κόντρες των ισχυρών και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» καταλήγει ο Περισσός.